Tavaszi hónapok > Tavasz - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Tavaszi hónapok > 3 weboldal. Kategória leírása: A három tavaszi hónappal foglalkozó honlapok listája.
Szponzorált linkek
Május hó
http://jelesnapok.oszk.hu/prod/honap/05

Május havát szokás tavaszutónak is nevezni mivel ez a tavasz utolsó hónapja. Ebben a hónapban az idő már melegebb és egyre jobban közelít a nyár. Az Ígéret havának nevezték őseink a májust. Szokás Pünkösd vagy az Ikrek havának is nevezni. A május nevét Maja istennő római alakjától kapta. Maia Maiestast termékenység istennőnek tartották a római mitológiában. Május hónaphoz is sok nevezetes esemény köthető. A hónap elsején van a munkások nemzetközi ünnepe. Az esélyegyenlőség napját is ebben a hónapban ünnepeljük. Lettország nemzeti ünnepe is májusban van. Hollandiában a felszabadulás napját ünneplik az emberek.

Május hó
Április
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81prilis

Az április a tavasz jellegzetes hónapja. Vicces, vidám, kiszámíthatatlan, szeszélyes egyszerre. Jellemző például április hónapra a kiszámíthatatlan időjárás amely ilyenkor szinte napra teljesen érthetetlen módon megváltozik. A régi magyarok szelek havának nevezték, ami igen találó elnevezés rá. Kevesen tudják hogy áprilist Vénuszról nevezték el aki Mars szerelme volt.A szó gyökere a latin apere, magyarul megnyitni. Ez valószínűleg az igazi tavasz, a természet megnyitásának, megnyílásának kezdetét jelenti. A népi kalendáriumban, hiedelemvilágban április Szent György hava. A horoszkóp csillagjegyei közül a kos és a bika tartozik ehhez a hónaphoz. Ebben a hónapban ünneplik a magyar költészet napját és még sok más esemény köthető ehhez a hónaphoz.

Április
Március hó
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1rcius

Március a tavasz első hónapja. Ősi magyar neve a Kikelet hava. Nevét Marsról, a háborúk római istenéről kapta. A március havában indított háborúk állítólag szerencsés kimenetelűek voltak. Márciust a régiek a böjt máshavának is szokták nevezni. Ezzel a hónappal kezdődik gyakorlatilag a meteorológiai értelemben vett tavasz. A horoszkóp csillagjegyei közül a kos és a halak jegyek esnek március hónapba. Márciusban ünnepeljük a Magyarok Nemzeti Ünnepét. Erre a hónapra esik Pakisztán államalapításának napja is. Máltán a brit gyarmatosítás alul való felszabadulást ünneplik. Március 29 a csillagászat napja.

Március hó
Hirdetések
Oldal leírása
tavasz.wyw.hu: Tavasz katalógus. A tavasz hónapjai, versek, képeslapok, képek, festmények. Tavaszi fáradság, szél, szerelem, zene. Nagytakarítás tavasszal.
Gyűjteményünkben 180 válogatott tavasz témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 180 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 10996