Tavaszi ünnepek > Húsvéti ünnepek > Tavasz - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Tavaszi ünnepek > Húsvéti ünnepek > 8 weboldal. Kategória leírása: A Húsvét a kereszténység jelentős ünnepe.
Szponzorált linkek
Húsvét
http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%BAsv%C3%A9t

A húsvét a keresztények legfontosabb ünnepe, de a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, melyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak. A Biblia szerint Jézus – nagypénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Helyettes áldozatával megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. Az eredetileg zsidó ünnep (héberül pészah) az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe volt.

Húsvét
A húsvét története.
http://www.angelfire.com/ne/OtthonIskola/husvet1.html

A Húsvét a keresztény világ egyik legnagyobb ünnepe. Jézus feltámadását ünneplik mindenhol a templomokban. A történet szerint két nappal előtte, pénteken, feszítették keresztre őt a római katonák, azzal gyanusították, hogy forradalmat indíthatott volna a tanitásaival és hogy ő akart lenni a király. Ezért csúfságból tövis koronát tettek a fejére, kezét, lábát odaszegezték a kereszthez és a feje fölé odatűztek egy papirt, amin ez állt: I.N.R.I. - Iesus Nazarensis, Rex Iudeae.

A húsvét története.
A Húsvétről
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/49/husvet-1.html

A húsvét, a kereszténység egyik legnagyobb szent ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Húsvét vasárnapja a tavaszi napéjegyenlőséget követő első holdtölte utáni első vasárnap.

A Húsvétről
Húsvéti ünnepkör
http://www.unnep.mentha.hu/husvet.htm

Húsvét a keresztény világ legnagyobb ünnepe, Jézus kereszthalálának és feltámadásának emlékére. A zsidó vallásban Pészachkor ( jelentése elkerülni, kikerülni ) ünneplik az egyiptomi rabságból való szabadulást. Magyarul a kovásztalan kenyér (macesz) ünnepének is nevezik,

Húsvéti ünnepkör
A felvilágló fény üzenete
http://ujember.katolikus.hu/Archivum/000423/0701.html

A keresztény esti istentisztelet az őskeresztény korban rendszeresen a fények ünnepi meggyújtásával kezdődött: a ránk törő homályban felvilágló fény a liturgia erejével a világ sötétségében fényt adó Krisztust jelkéezi. Ha ez a lucernárium fontos része volt a napi vesperásnak, méltó volt, hogy liturgikusan még ünnepélyesebb és teológiailag még kifejtettebb módon indítsa a legszentebb éjszakának, húsvét vigíliájának megünneplését.

A felvilágló fény üzenete
Húsvéti Oldal
http://www.angelfire.com/ne/OtthonIskola/husvet.html

A húsvét története. Keressük a tojásokat. Húsvéti mesék...

Húsvéti Oldal
Húsvét ünnepe
http://www.noinet.hu/cikknezo.php?id=137

Húsvét nem csak jeles egyházi ünnep, de ma már számtalan szokás is fűződik nevéhez. Ismerd meg húsvét eredetét, a húsvéti szokásokat!

Húsvét ünnepe
A Húsvét...
http://virag50.atw.hu/husvet/husvet.html

Húsvéti receptek, versek, képeslapok, történetek, animációk.

A Húsvét...
Hirdetések
Oldal leírása
tavasz.wyw.hu: Tavasz katalógus. A tavasz hónapjai, versek, képeslapok, képek, festmények. Tavaszi fáradság, szél, szerelem, zene. Nagytakarítás tavasszal.
Gyűjteményünkben 180 válogatott tavasz témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 180 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 10996